Might as well have been a dream, he thought.

image12


Anledningen till att Cinderellan varit på varvet tre veckor innan var för att kaptenen med styrman vid sin sida missat stadsgårdskajen och rammat den som radiobilarna på gröna lund, buckla. Kanske inte det man vill höra samtidigt som man stiger ombord på båten, första ölen sen var det glömt.

Rycker till lite lätt, motorerna startar, är vi under dom? Sen gick det fort, tumultet när tax-freeshopen öppnade liknade inget annat, gamar! Två vassa armbågar senare med en Gin i handen, drev mellan hytterna på däck 2 (Hur stor är chansen att överleva här nere vid en olycka?), bra stämning. Laddade. "Hur stor är chansen att överleva här nere vid en olycka?" jag stirrade blint på utrymningsplanen på väggen, 25% chans, med bra skor. 

Buffé, fanns inte en chans, Fishershot är inget för aptiten, slumrade till. SMACK! som en välplacerad handflata, Emma hade tipsat om en stor kopp svart kaffe.

Upp och ner, sen upp för att vända och åka ner igen. Diffust, hade jag ens kul? Jag tänker i alla fall intala mig det så här i efterhand. Inte varje helg man får stå i en bar på Cinderella kl 12, svepa två R&V och avnjuta en klockren cover av Motörhead's "Ace of spades" i en karaokefinal.


Hot Stuff: Sister Hazel's "Sweet Destiny"

I've got a complicated case of escapism

image11


Hustaken var alla släta i 45graders luting åt samma håll, jag måste luta hela min kropp åt höger för att hålla mig i en rak linje, varför halkar jag inte på de dyblöta tegelpannorna? Varför har inte telgebostäder varit här? då skulle de få se denna galenskap, åtgärd. Vad gör Jocke Berg från KENT i mitt vardagsrum, och framför allt varför har en Djurgårdströja på sig och en stor jävla röd polygrip i handen? Han tar tag runt min hals och greppar tag om mina undre framtänder och bänder dem sakta bakåt tills hela käken slits av..

Man vaknar ju aldrig ur en mardröm med ett ryck som i filmerna, jag vaknade inte ens helt utan stannade lungt upp i en gråzon mellan sömn, mardröm och vaken, och två meter framför mig ser jag något som liknar en person som ligger rakt över min kontorsstol, stelnar till, Citodonets fel, tänderna värker, inbillning, Jocke Berg skulle säkert inte göra en fluga förnär. Paniken sveper över mig, kalla fötter. Det tar säkert 3 minuter innan jag ens uppfattar att jag har drömt, har fortfarande svårt att urskilja vad som är sant eller inte, tumen och pekfingret drar i framtänderna, dom är kvar. Mobilen: 03.21.

Jag gick aldrig till jobbet i morse, efter det absurda uppvaknandet så somnade jag aldrig om, datorn på. Om jag tittar på det senaste avsnittet av "My name is Earl" så kanske jag lugnar mig och kan somna om. Skulle ha varit nöjd om det var mitt enda problem, förkyld och kramper i magen. Du måste för fan skämta med mig? du kan ju inte hålla mig frisk i tre månader och sen två dagar innan kryssningen ger du mig kräksjukan? tror inte på karma. Bättre på eftermiddagen, kanske på grund av dålig sömn de senaste dagarna, ätit något dåligt? Om det är i en kista, skyhög på piller eller i partystassen så ska jag med den där båten i från stadsgårdskajen kl 18.00 på fredag.


Hot stuff: Johan Olsen's performance in Volbeat's The garden's tale

I'm seeking salvation in a booth, and the phones are dead




Nytt år, nya tider, nya idéer..
"Till skillnad i från djuren, våga göra något som vanligtvis inte ligger i ens natur"
Om det någon gång har ekat i mitt huvud så gjorde det de under ett surrealistiskt rus av smärtstillande, alkohol och på tok för lite sömn under 4 tunga dagar i december. Man får en ny uppfattning om vad som är betydelsefullt och vikitgt när det enda man egentligen vill är att få sova. När man inte längre kan kontrollera sitt inre, inte på grund av något känslosamt som i de flesta fall utan av en smärta som gör sig påmind exakt varenda sekund på dygnet.
Jag lovar, jag är hellre olyckligt kär i ett år än har ett stort jävla hål i fotleden!

Med fotledsepisoden för tillfälligt bakom mig så såg jag med gjädje framåt, det var jul med familjen, bror hemma igen, bella som joker. Juldagen med Söder, Erik & resten av gänget, Damn we'll go apeshit! Samtidigt klarnade bilden av vår planerade kryssing mer och mer för varje dag, vi hade ju dragit i gång något kul, något att verkligen se fram i mot. Allt gick där efter fort, julen, juldagen & nyårsafton, BOOM! sen var det över, bra ös dock, skön middag med trevligt folk hos Söder på nyår.

Januari blev bara bättre och bättre, träningen återupptagen efter att foten till slut gav upp (for now). Två veckor ledigt tär inte bara på psyket, resturang till frukost, karu till middag. Kroppen var sargad därför skönt med rutin och gröt igen. Ingen snö, börjar poolsäsongen tidigt i år? (kommer jultomten tidigt i år?)

21:a januari i dag. Hade problem med fokusen i morse, vriden sömn, fel piller. Fick inte grepp förns bilen bakom tutade hektiskt, 30km/t på 50väg, glömt lyktorna, vindrutetorkarna på, inget regn. Magnus H tillbaka i från Västindien, barnen lekte i hissen. Christer och jag bollade idéer halva dagen, bra idéer, konserter? damn! silvans lokaler målas om när vi rullar förbi på parkeringen, inte längre möjligt att hyra. Det kommer bli en bra vår, fler arrangemang.

Gör det inte, gör inte om det igen! Borde inte du ha lärt dig vid det här laget Daniel? Bah klart jag har, bättre förberedd, snabbare, smartare. Den här gången vinner hon inte! eller..?

Det ska förhoppningsvis i framtiden inte bli lika långdraget, snabbare och mer aktuellt. Den som stannar kvar får veta.

/Daniel


Hot Stuff: Sage Francis - Black out on white night


RSS 2.0