Cause it seems to be the last piece there is

image23

Hur gör man Pappa? Den var här nyss, men nu är den borta, Pappa hur gör man? -Och det vill du att jag ska svara på, jag är inte ens din Pappa! Jag vet inte ens vem jag är, var jag är. Du ska vara glad att jag för huvudtaget stannat så här länge. Haha du är konstig Pappa, ge mig en kram Pappa, snälla? -Du ska få en fet smäll om du inte håller käften, snorunge!

Det kändes fel, som om munnen var fylld med sand, små sten. Ögonlocken kändes tyngre än någonsin, värk i ryggen och huvudet. Var är jag? Hemma, i sängen, vilken jävla dröm, mobilen: 06.30, sveper utan vatten. Mörker.

Vaknar två timmar senare, värken i ryggen och huvudet är borta men inte sanden i munnen, fy fan det smakar illa. Tanborstning och akut laddning av mobilen, ut i regnet. Tvärvänder, upp för trapporna, termometern i munnen, wait for it, pip pip.. pip pip: 38,9. Stirrar mig själv i spegeln, tre sekunder... har inte råd just nu. Ut i regnet igen.

Ångrar mitt beslut när jag knappt orkar få upp dörren till lagret, hetta. Balkongen. Kaffe i mängder. funderar på om jag verkligen är i form? Snälla ge mig något som distraherar febern, Telefonen, Ring Ring, Ja god dag Daniel, Hult Gnesta här, har några frågor angående din offert! Nu ska han fiska, orkar jag detta? Var snabb och led samtalet till hans nyinköpta bergvärmepump. Haha ja det känns verkligen som om våren redan är här, hade nästan +10 i helgen, hrmm, ja men då tycker jag att vi går vidare med det här, skickar du allt nödvändigt pappersarbete? Kan du leverera innan 1 april? Om jag kan.

Hot Stuff: Finnish Poet's of the fall.
Another great music export from our neighbours in the east.

I love not man the less, but Nature more

image21

Helt oförklarligt, fullständigt överrumplad sköt ångest upp i från knäna till huvudet, har aldrig känt så tidigare, kan ha varit solnedgången, det ovanliga ljuset som sakta lade sig över E4:an. Är det något i mitt undermedvetna som vägrar komma upp till ytan, roten till den dåliga sömnen. Jag bläddrar igenom aktuella händelser, ljuset är verkligen ovanligt, räknar högt: operationen, blir inte av just nu, tar det i höst, money talks. Men helt plötsligt, när skogen öppnar sig på båda sidorna av motorvägen, när solens sken återigen liknar det jag har i minnet så inser jag, Du! Inte du igen..

Tisdag 12:e februari
Jag gick maniskt fram och tillbaka mellan kaffebryggaren och balkongen, koffein vs. frisk luft, kände mig stressad, med bärbara telefonen i handen, när fan skulle han ringa? Hade jagat läkaren som skulle genomföra operationen på min fot i två dagar utan resultat, operation planerad onsdag, ingen bekräftad tid. Upptaget. Jag chansade, mailade M.Korkelia på Njurmedicin, desperat. Femton minuter senare.. RING RING. "Skadan i din fot är för omfattande, vi kan omöjligt göra en enkel titthålsoperation, vi måste....."  Damn!  "Vi kan operera i slutet av april..."  Javisst, skriver du personligen ut checken? tänkte jag när jag lade på i örat på honom. Tre månaders sjukskrivning från och med slutet av april? Aldrig! Rock bottom.

Missförstå mig inte, självklart trodde jag inte ens i mina vildaste fantasier att detta skulle gå som jag hade tänkt mig, Danni's flyt! Kritik, han tänker ju bara på pengar, viskningar i periferin. Men nu hade jag verkligen ställt in mig, mentalt förberett (inte svårt, jag är född att ligga i en sjukhussäng) Hur skulle jag berätta nyheten för chefen? Ärlighet. Chefen säger: Hälsan kommer först. Dock, lika mycket som dom inte skulle uppskatta att deras enda säljare försvinner tre månader mitt i en brinnande högsäsong så vill jag inte förlora vad högsäsongen ger mig, kontakter, erfarenhet, pengar. Fortfarande.. knäckt. 


Hot Stuff: Eddie Vedder's (former frontman of Pearl Jam) record "Into the wild"
Great record, outstanding movie




 

Dreadful, Isn't It?

image17
Helg, inte länge kvar innan det begreppet upphör att existera. Att helg står för vila och återhämtning. Snart är helg lika med arbete igen. Den känslan av två dagars frihet som de flesta får uppleva varje fredag när de stämplar ut två timmar tidigare för att "utträtta några viktiga ärenden" gå på glasbanken, frysta räkor från ICA-maxi. Och det är ju ett välkänt faktum att varje fredag, femtio minunter innan arbetsdagen är slut så slutar alla maskiner, datorer och skrivare att fungera, varpå det enda vettiga kvar att göra är att sätta sig ner och stirra in i väggen.

Det är i slutändan ett angenämt problem, för att varje gång den där sucken är på väg upp i från lungorna så är den akuta injektionen avgörande, lönekuvertet. Är det fult att tänka så? kunderna. Människan. Självklart inte! Jag är inte ideell hjälparbetare i Afrika som i slutändan får en "mycket mer betydelsefull lön" för mödan. Mitt samvete betalar inte för min livsstil, kalla det oansvarsfullt och omoget, kalla det vad fan du vill. För i slutändan är det min prestation, mina ord och kunskap som betalar för allt det där som gör min vardag lite enklare att genomlida. Och det är en helt jävla underbar känsla att känna.

Lördag. Avnjöt en pasta och skön konversation med Sandra innan jag hämtade upp Wiik och ett flak fulöl hos Chrille. Anna fortfarande sjuk. Skönt upplägg, tre dårar från Luleå på förfesten, bra gäng. Olearys hysteriskt (när slutade jag egentligen förkasta det stället?) inledning, drink över hela Söders skjorta, hilarious! tyckte inte han. FÖR mycket folk. Äntligen fick vi hålla i en ordentlig efterfest på ekensbergsgatan 11A. Grinig för att någon hade lagat kaffe. Ville ställa upp och skjutsa hem norrlänningarna, tur att jag blev avväpnad. Kaffet blev till shots, awesome! Normandie i vardagsrummet, värt det. Slocknade vid åttatiden till tonerna av Christian Kjellvander's Poppies And Peonies.

Operation, på onsdag snittar ortoped Carlos Saro på huddinge sjukhus upp två stycken 4millimeters hål i min vänstra fot och gör med en kamera och borr förhoppningsvis slut på mitt lidande. Narkos, inte peppad. Inget gips dock. Sjukskriven minst 3-6 veckor, bättre nu än mitt i säsongen. Ännu en episod att bocka av på listan av alla Daniel's åkommor, knappast den sista. 


Hot Stuff: Death Cab for Cutie's I will follow you into the dark



 

A healthy distrust

image15

Det behöver aldrig ta slut, man kan fortsätta att älta det till det driver en till vansinne. Ånger. Det sällan så komplicerat som man försöker måla upp det till att vara, oftast finns det en enkel förklaring, varför man tog just det beslutet i just den situtaionen, men man söker den aldrig. Egen erfarenhet. Jag älskar att lura mig själv in i en återvändsgränd, men i stället för att vända mig om eller backa ut så dunkar jag huvudet mot muren, otydligt? självklart. Kärlek, orsaken till allt hat jag någonsin har känt.

Är anledningen till detta att jag endast haft dåliga erfarnheter? och att orsaken till de dåliga erfarnheterna alltid berott på något jag i slutändan fått skylla mig själv för? troligen. Har jag efteråt rest mig upp, tittat mig själv i spegeln och sagt "nu har jag lärt mig en läxa, aldrig igen" knappast. Efterklok, en folksjukdom.

Tänk, när du står där, redo att ta ett avgörande beslut så kommer någon fram och säger "det här är så lycklig som du kan bli just nu Daniel" att gräset verkligen inte är grönare på andra sidan, du kommer inte må bättre. Om det representerar 100% av din lycka spelar ingen roll, utan att du i alla fall inte tar ett beslut som kommer få dig att må sämre än innan du tog det. Jag hade kanske inte varit multimiljonär eller hjärnkirurg i dag men det hade sparat mig pinsamheter och en hel del jävla huvudvärk.

Cyniskt mumbojumbo? Ja vem fan kan klandra mig?


Incredible Hot Stuff: David Duchovny's continuously outfuckingstanding performances in "Californication"

 

RSS 2.0